Buurtvereniging
Tuetsloe
Lochem
www.tuetsloe.nl

Historie

Tijdens de JAL van 29-01-2020 werd een presentatie gehouden door Mirjam v. Velzen over de historie en het ontstaan van de wijk Tusseler zie Tusseler op Kaarten BvT

25 Jaar Tuetsloe sept. 2009

een hernieuwde terugblik met het boekje uitgegeven bij de viering 25 jaar buurtvereniging "Tuetsloe"

10 Jaar Tuetsloe 1993

een terugblik met het boekje uitgegeven bij de viering 10 jaar buurtvereniging "Tuetsloe"

Begin van de Buurtvereniging

In 1983 waren het Jan Sigger en Bets Bröcker, die het initiatief namen om ook in onze wijk Tusseler festiviteiten te organiseren ter gelegenheid van de viering "Lochem 750 jaar stad". Door de initiatieven van diverse groepjes enthousiastelingen werden er allerlei aktiviteiten op touw gezet. Het leek wel of alle bewoners, van jong tot oud, continue bezig waren met het voorbereiden, versieren en feesten in het kader van "Lochem 750 jaar stad"
Het was alsof een ieder elkaar al jaren kende: alles kon, alles mocht!
Wat in de jaren daarvoor nooit van de grond was gekomen, lukte nu zonder slag of stoot. Het leek alsof er al jaren een buurtvereniging was, terwijl die niet bestond. Voor het vieren van "Lochem 750 jaar stad" hadden we die toen niet nodig.
Hierop volgend is door de enthousiatebewoners van Hessenweg, Onderlangs en Tusseler op 15 februari 1984 de "Buurtvereniging Tuetsloe" opgericht.

1983 Foto's van de Zeskamp tijdens 750 jaar Lochem

een serie foto's beschikbaar gesteld door mevr. Wubben

Plantekeningen voor plan Tusseler (T.D. gem. Lochem)

Links: Het voorstel van de Directeur der Techn.Dienten de heer H.J. Woelders. Uiteindelijk heeft de Gemeenteraad besloten om het Centrum van Tusseler in z'n geheel TUSSELER te laten heten.